Mina sista ord

Det är säkert. Det här är de sista orden jag skriver. För idag iallafall. Tänker inte vara mer dramatiskt än så. Men innan jag lägger mig å tänker jag skriva något om min nya stereo. Jag gillar att ha bra ljud. Ibland har jag köpt ljudgrejer på Elgiganten och Media Markt, men det har alltid varit skit. Ganska billigt skit, men ändå skit. Det är som att man får betala premium enbart för att få något dåligt.

Tänk såhär. Om du betalar 1500 för något som nästan inte går att använda. Vad har du då betalat för? Du har betalat mycket för ingenting. Om du däremot köper något för 3000 som absolut går att använda. Då har du fått något. Jämför man dessa två saker så handlar det inte om att man betalar 1500 mer för något, utan att man helt enkelt måste betala 3000 för att få något som funkar. Lägger man då ut 1500 så har man bara betalat premium för ingenting. Låter väl logiskt? Tycker jag iallafall.

Iallafall. Den här som jag har nu betalade jag en hel del för. Men skillnaden är uppenbar. Det är inte bara ljudet som är bättre utan även konstruktionen och den övergripande kvalitén. Man får betala mer men det återbetalar sig i längden. Hellre något dyrt som håller och fyller sin funktion, än något billigt som knappt går att använda.