Maskerad och funderingar kring kostymer

Att gå på maskerad med roliga kostymer är nästan det bästa jag vet. Både vuxna och barn har roligt när man får klä ut sig. På något sätt är maskerad ett garanterat recept för en lyckad fest. Man har en naturlig isbrytare att prata om när folk kommer utklädda och samtalen blir genast mycket roligare än på en fest med finklänningar, kostymer och slips. Man slipper allt stelt kring ”vad jobbar du med” och ”var bor du” och renoveringssnack och kan istället prata om Stålmannen eller någon annan av barndomens superhjältar, TV-serier, grönsaker, djur eller vad nu folk väljer att klä ut sig till.

Det roliga med maskerad överväger helt klart och jag ser fram emot att gå på fest – men så är det ju det där med vad man själv ska klä ut sig till. Jag har haft ett antal utklädningsoutfits genom åren men jag vill ändå fixa en ny kostym denna gång, känns roligast så.

Temat för festen är som sagt bara ”maskerad” så det är svårt att veta om man ska välja Disneyprinsessa, Catwoman eller fotbollshjälte. Jag vill klä ut mig till något kul men samtidigt kanske något jag kan känna mig lite snygg och bekväm i.

Som tur är finns det ju massor av kostymer att shoppa, både på nätet och i maskeradbutiker så att man kan prova i lugn och ro. Jag tror att jag ska börja med att spåna lite med väninnorna och höra vad de tänkt sig för tema. De kanske vill köra ett gemensamt tema? Spice Girls? Charlies änglar? Batman och Robin? Minioner?

Förutom att prata ihop mig med kompisarna ska jag nog ta och klicka runt lite bland maskeradbutikernas utbud för att få inspiration. Det är ju som sagt inte jätteviktigt vad man klär ut sig till, viktigast är ett glatt humör och en schysst present.

Kanske ska man fundera på vad man gillade när man var liten? My Little Pony? Serien går ju fortfarande, men att klä ut sig till en häst är lite knepigt. Avatar vore ju kul att köra, men det känns lite passé och att måla sig helt blå är också lite opraktiskt.

Nej, jag får fundera en stund till, men som sagt – oavsett så kommer det bli en grym fest!